Відкритий лист до Ігоря Смешка та Політради політичної партії «Сила і Честь»


Відкритий лист
до Ігоря Смешка та Політради політичної партії
«Сила і Честь»

Шановний  Ігорю Петровичу, шановні однопартійці!

Звернутися до Вас з цим листом нас змусили події, що мали місце на VIII з’їзді Партії 8 червня 2019 року, зокрема, що стосується формування передвиборчих списків на позачергові вибори Народних депутатів до Верховної Ради - 21 липня поточного року.
Херсонська обласна організація Політичної партії «Сила і Честь» зареєстрована 29 квітня 2005 року за № 65/107, та юридичною адресою м. Херсон, Бериславське шосе, буд.11.
Наша партійна організація, ядром якої є колишні офіцери силових структур та військових формувань, протягом цих років брала участь в громадсько-політичному житі Херсонщини і України, у тому числі, двічі у виборах Народних депутатів до Верховної Ради України, а також у місцевих виборах.
До недавнього часу ми свято вірили в можливість позитивних перетворень в країні під прапорами партії з такою гучною назвою. Ви, Ігорю Петровичу, були для нас взірцем справедливості і офіцерської честі, що вселяло в нас надію у перемогу на позачергових виборах до Верховної Ради. Але не так склалося, як гадалося.
Відповідно до календарного плану ЦВК та вказівок зі штабу Партії, ми провели підготовчу роботу в області, а саме, згідно зі Статутом Партії, нами виконані процедурні вимоги щодо висування кандидатів в народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради по мажоритарним 182, 183, 184, 185, 186. Всі  заходи оформлені відповідними протоколами: засідання Правління - (протокол № 8 від 27.05.2019 року) і V Конференції – (протокол № 5 від 29.05.2019 року).
Всі означені документи, а також подання, біографічні довідки тощо відповідно передані особисто куратору області 09.06.2019 року.
 Незважаючи на фінансові труднощі, знайдено приміщення обласного штабу, на волонтерських засадах підібрані члени ОВК, уповноважені особи від Партії в ОВК, розпочато складання списків спостерігачів – волонтерів, та вибудовування так званої «сітки» - метою якої є забезпечити спостерігачами – волонтерами всі виборчі дільниці області. Крім того оновлена робота сайтів  Херсонської обласної організації Політичної партії «Сила і Честь» - http://sylaichest-ks.blogspot.com/, та Херсонського обласного осередку ВГО «Сила і Честь» - http://ks-sylaichest.blogspot.com/). 
Проте, нам стало відомо, що на виборчих округах Херсонщини невідомим чином, поза встановлених процедур, з’явилися інші  кандидати, а саме пан Бутрій Дмитро Стефанович – в.о. голови Херсонської ОДА та інші одіозні особистості які не мають жодного відношення до нашої Політичної сили. Крім того, в області існує виборчий штаб на чолі з паном Шарковський Ігор Володимирович, про що ми теж дізналися  нещодавно і з яким немає жодних контактів. Складається враження, що очолюваний Вами, Ігорю Петровичу, центральний офіс Партії і виборчий штаб пана Гордона мають різні погляди на виборчий процес і діють кожен на свій розсуд. Але так, на наш погляд, не має бути. Більш того, наше обурення викликало й  те, що пан Бутрій Д.С. свого часу очолював виборчий штаб колишнього президента Петра Порошенка, а тепер він, з чиєїсь «легкої», а може й «нечистої руки» представлятиме  «Силу і Честь». Виходить на повірку - не така вже «сила», а тим більше «честь»!
У зв’язку з цим вимагаємо надати офіційні пояснення щодо порушених питань та оперативно підтвердити список  кандидатів, поданих відповідно до процедур від партійної організації Херсонської області.
В іншому випадку Херсонська партійна організація «Сила і Честь» відкликає свої голоси, які були надані під час з’їзду, відмовляється від участі у виборчому процесі з відповідним медійним супроводженням в ЗМІ та соціальних мережах.
  
За дорученням зібрання                    
Голова правління Херсонської обласної організації
Політичної партії «Сила і Честь»                                           Олександр Вітковський 

10.06.2019 р.