Завжди на бойовому чергуванні

25 жовтня, в день проведення місцевих виборів, на цілодобовому чергуванні по всій країні перебуває 7 тисяч чоловік особового складу ДСНС України та 2 тисячі одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. У разі ускладнення ситуації кількість особового складу та спецтехніки буде збільшена вдвічі.

В апараті та територіальних підрозділах ДСНС України сформовані оперативні групи та забезпечено цілодобове чергування керівного складу.

По місту Херсону та Херсонській області на бойовому чергуванні перебуватиме 155 рятувальників та 43 одиниці спеціальної техніки. Ще 130 рятувальників та 76 одиниць техніки перебуватимуть у резерві. Безпосередньо на виборчих дільницях чергуватиме понад 700 співробітників обласної служби ДСНС. 
Нагадую, що напередодні виборів працівники Головного управління ДСНС України у Херсонській області проводили інформаційно-роз’яснювальні рейди по виборчих дільницях на території області. Рятувальники оглядали приміщення виборчих дільниць щодо дотримання правил пожежної безпеки, в тому числі на предмет наявності вогнегасників, перевірили стан евакуаційних виходів, тощо. Крім того, провели інструктажі з членами виборчих комісій, розповіли як правильно користуватись вогнегасником та про першочергові дії, що слід вжити у разі виникнення надзвичайної ситуації. Для інформування виборців про правила пожежної безпеки розповсюджено пам’ятки.

Сергій Чорний