Лист до голови Політичної партії «Сила і Честь» п. Смешко І.П від голови Харківської обласної організації Г.Крутова


Голові  Політичної партії  «Сила і Честь»
 п. Смешко І.П. 

           Шановний добродію Ігоре Петровичу !         

        Харківська регіональна партійна  організація є однією із найбільш досвідчених і чисельних ланок нашої Політичної партії, яка реалізується положенням Програми і Статуту партії, направлені на впровадження реальної демократії та європейських цінностей в українському суспільстві.
        Усвідомлюючи важливість сучасного моменту та високу особисту відповідальність перед поколіннями співвітчизників щодо формування майбутнього обліку правової і суверенної Української держави в регіоні організована активна робота щодо популяризації партії серед виборців, збільшення кола прибічників наших програмних установок. Створені та функціонують обласний і районні виборчі штаби, відібрані кращі представники від партійної організації для роботи у складі дільничних виборчих комісій, щоб забезпечити дотримання законності та конституційного виборчого права громадян.
        Так, у ході партійної конференції Харківської регіональної партійної організації, яка відбулася 26 травня 2019 року, в результаті широкого обговорення завдань щодо участі в позачергових виборах народних депутатів України одно партійцями були висунуті кандидати в народні депутати України згідно партійного списку (шість кандидатів) від політичної партії «Сила і Честь» та підтримані кандидатури для висунення кандидатами по мажоритарним виборчим округам (п’ять кандидатів) на території області.
        Рішення конференції регіональної партійної організації та визначений перелік документів на кандидатів були своєчасно направлені в Центральний штаб партії для врахування думки колективу регіональної організації як невід’ємної складової нашої політичної сили. При формуванні своїх пропозицій ми виходили з того, що представляти партію у вищому законотворчому органі Держави повинні найбільш авторитетні та віддані партійним інтересам громадяни. Нажаль, наші сподівання на дотримання прозорості під час формування загального партійного списку не виправдались, жодний кандидат від регіональної партійної організації навіть не обговорювався.
Не зовсім коректно віднеслись до думки регіональної партійної організації деякі з членів Центрального штабу, яким було неодноразово направлено рішення партійної конференції, та його було просто проігноровано. Таке  відношення до виконання своїх обов’язків суперечить елементарній культурі та моралі членів партії.
Окрім того,  у порушення продекларованих у програмі Партії демократичних принципів, під час партійного з’їзду затвердження кандидатів для участі у виборах народних депутатів за партійним списком Політичної партії «Сила і Честь» відбулось формально, внаслідок чого партію будуть представляти знамениті та заможні, проте ненадійні. Адже, нещодавній досвід формування Верховної Ради України свідчить, що люди, які не мають стійких ідейних партійних переконань схильні до зради і політичного нігілізму.
У регіональних партійних організаціях є авторитетні і зрілі кадри, які могли б з честю і гідністю представляти партію та наполегливо відстоювати партійні інтереси у вищому органі державної влади.
Таким чином, будучи консервативними демократами ми перш за все повинні бути прикладом дотримання демократичних принципів та високої  моральності для гарантування дієвої виборності, підзвітності і прозорості органів влади.
Такий стан викликає нерозуміння і невпевненість у окремих членів та ветеранів партії.
Маючи на меті попередити керівництво політради партії про суспільну ситуацію серед колективу однодумців прошу Вас надати розгорнуті довідки про ділові і особисті якості членів партії, які висунуті кандидатами для виборів у народні депутати України за партійним списком політичної  партії «Сила і Честь» з метою проведення роз’яснювальної роботи в регіональній організації.
Сподіваємось, що така колізія буде негайно виправлена для недопущення смути та пересудів в первинних партійних організаціях.
Запевняємо, що Харківська регіональна партійна організація вірить у мудрість керівництва Політради партії, згуртується навколо політичної мети та у цей відповідальний момент зробить усе необхідне для піднесення авторитету партії у період передвиборчої компанії та забезпечить дотримання законності та об’єктивності результатів виборів народних депутатів України.
З повагою –
Голова Харківського регіонального осередку
Політичної партії «Сила і Честь»                                               Г. КРУТОВ

26 червня 2019 року.