Відкритий лист Чернігівської обласної організації Політичної партії «Сила і Честь» до політради парті «Сила і Честь»



Відкритий лист
Чернігівської обласної організації Політичної партії «Сила і Честь»
Політраді  парті «Сила і Честь»
Шановні однопартійці!
Вибори для кожної політичної сили – жаданий і відповідальний момент. На успішний результат мобілізують сили, насамперед, своєї організації. Його чекають, з ним пов’язують певні надії.  Тим більше, що на президентських виборах 2019 року  голова ПП «Сила і Честь» І. Смешко  одержав один з найвищих результатів  саме на Чернігівщині – від  12,38 % до 4,17%. Всупереч відсутності жодного фінансування кампанії  обласна партійна організація знайшла волонтерів, котрі  стали довіреними особами кандидата І.Смешка, спостерігачами, членами комісій. Саме завдяки їм, насамперед, і був отриманий високий результат.
Не останню роль, на нашу думку відіграло й те, що протягом дев’яти років обласна організація розбудовувалась, міцніла, вела партійне будівництво відповідно до Статутних вимог партії. Тим дивовижніші  були для нас події, котрі розгорнулися перед парламентськими виборами. Член Політради і довірена особа кандидата  в президенти України І.Смешка Ю. Прокоф’єв від  його імені  проводив зібрання з певною групою людей з метою заміни керівника обласної партійної організації. Хоча рекомендувати на виборні посади – виключна компетенція Політради Партії, і аж ніяк не особисто голови.
Невідомі особи, котрі представлялися «небайдужими прихильниками партії «Сила і Честь» намагалися провести поза існуючою партійною організацією перевиборчу конференцію з метою замінити  легітимного керівника. Причому, вдалися до очевидних брехні і шахрайства, стверджуючи; печатка організації втрачена,  партія розпалася. Вочевидь, готувалося рейдерське захоплення обласної організації. І лише рішучий опір членів партії завадив подібним діям.
Їхні дії викликали немало запитань. Наприклад, чому ніхто з них не був навіть членом партії? Вони намагалися обійти  в питанні прийому місцеву організацію невипадково. Адже знали: людям із сумнівною репутацією буде відмовлено. Заяви щодо прийому відправляли відразу до Києва, хоча Статутом партії подібне передбачене у виключних випадках.
А те, що люди із сумнівними репутаціями  таки мали особисті корисливі цілі  свідчать дії залучених до рейдерства партійної організації Ю.М.Прокоф’євим таких собі О. М.Матвійця і Д. М.Колесніка, котрі під політичним дахом партії намагалися  перевести на приватні структури, де були бенефіціантами або вони самі, або їхні дружини, майно  «Державного підприємства « 171 Чернігівський ремонтний завод». До того ж  оборонне підприємство володіє 17 гектарами вільної для забудови землі в межах обласного центру.
У такий спосіб ця бізнес-група через звязки з Ю.М.Прокофєвим намагалася набути політичне прикриття в особі керівника партії «Сила і Честь», яке за прогнозами соціологів мала шанси на проходження до Верховної Ради.
 Чернігівські члени партії  теж очікували, що нині, коли завдяки і нашим майже десятирічним зусиллям, авторитет партії зміцнив, зросла кількість прихильників, маємо , зрештою, хороші перспективи проходження до органів влади. А відтак -  зможемо делегувати своїх представників до списку партії.
Такого не трапилося. Навіть на з’їзд, де затверджувався виборчий список, всупереч вимогам Статуту партії, не запросили жодного представника діючої Чернігівської обласної партійної організації. З великим подивом і розчаруванням побачили у першій десятці трьох діючих депутатів від партії … «Самопоміч», двох діючих депутатів від Блоку Порошенка… Зовсім незрозуміло: кого тоді так затято критикував лідер партії І.Смешко весь попередній час за бездіяльність, кнопкодавство, корупцію… Адже саме ці люди засідали в парламенті! І не могли не бути членами тих партій, від яких обиралися. Чи вийшли вони з них? Коли і де вступили до «СіЧі»?
Тож , виходить, говоримо одне, а робимо протилежне? Кого вводимо в оману? Здається, членів своєї партії. Бо з усіх ефірів, де постійно говорить І.Смешко про свою «нову команду», чуємо про наміри йти і в місцеві органи влади, і в парламент, і навіть, про бажання бути премєр-міністром.
  Подібних порушень Статуту, власних обіцянок – безліч. Не зрозуміло, чому на них не реагують Політрада, Контрольно-ревізійна комісія? Адже йдеться про порушення Статуту, котрі наносять непоправної шкоди авторитету партії.  А у виборний період можуть мати і кримінальне підгрунтя.
Також в жодному офіційному документі не прописано, що відтепер маємо  назву « консервативно-демократична партія Ігоря Смешка». А саме так останнім часом позиціонується партія «Сила і Честь». Чому без загальнопартійної дискусії, тихцем, одноосібно прийнята ідея, котра грунтується на давно відкинутому прогресивним суспільством вченні В.Липинського? Він обстоював державний устрій України у вигляді Гетьманату як спадкової монархії на основі еліти-аристократії. Тхне такою архаїчністю і шароварщиною від подібних «консервативно-демократичних» ідей! Переконані: погляди однієї особи не можуть бути ідеологією всієї партії.
Нехтування думкою членів партії призвело до того, що виборчий штаб в області очолює людина з сумнівним минулим, до того ж абсолютно нікому не відома як політик. Представлення кандидатки по 205 округу, котре проводила одіозна заїжджа особа з виборчого списку партії, швидше нашкодило цій людині. І цілком очевидно: такі дії відштовхнули від «Сили і Честі» немало розумних, порядних людей. Вони побачили: знову підкилимні домовленості, вождізм і нерозбірливість.
У такій ситуації обласна організація вважає вірним рішенням відмову від участі у  виборчій кампанії партії «Сила і Честь» Довірені особи, спостерігачі, члени комісій, лідери громадської думки – всі ці ресурси не будуть підтримувати кандидатів у депутати до Верховної Ради за списком партії «Сила і Честь». Сподіваємося і чекаємо  на предметну реакцію керівних органів організації.
З повагою,
Голова Чернігівської обласної організаціі 
Політичної партії «Сила і Честь»                                                                     В.Безкровний