Відкритий лист-звернення Дніпропетровської обласної партійної організації Політичної партії «Сила і Честь» до лідера партії Смешка І.П. і Політради партії.


 Відкритий лист-звернення
Дніпропетровської обласної партійної організації
Політичної партії «Сила і Честь» до лідера партії
Смешка І.П. і Політради партії.

Шановний Ігоре Петровичу!
Шановні члени Політради партії, шановні однопартійці!
В січні 2019 року, після того, як лідер Політичної Партії «Сила і Честь» Ігор Петрович Смешко заявив про те, що буде балотуватися в Президенти України, Дніпропетровська обласна партійна організація, з підйомом, як і всі обласні партійні організації України, активно включилася в роботу задля перемоги Нашого кандидата на виборах. В найкоротший час було сформовано обласний виборчий штаб, який у стислі терміни мобілізував актив у місті Дніпро і регіонах області; сформував в округах довірених осіб кандидата, членів ОВК і ДВК, чисельних спостерігачів, які разом з нашими активістами і волонтерами виконали велику роботу по просуванню нашого кандидата  -  Вас, Ігоре Петровичу, в Президенти України. Ми щоденно проводили зустрічі з електоратом і прихильниками, організували роботу по розповсюдженню агітаційної продукції, знімали кліпи і робили все для Вашої перемоги. Нам дуже активно допомагали небайдужі до долі країни громадяни, активісти. Без будь-якого фінансування, не шкодуючи сил і засобів, під керівництвом обласного штабу були об'єднані і організовані в групи чисельні волонтери, які не шкодуючи особистого часу, власних грошей і сил, агітували серед виборців, пояснювали і розповідали чому наш кандидат краще за інших, поширювали з раннього ранку до пізньої ночі агітаційну продукцію. З ідейних міркувань були довіреними особами, членами ОВК, спостерігачами. Головною переконливою тезою нашої агітаційної роботи, яку ми доводили  до мешканців області, було те, що наш ЛІДЕР – це професіонал і очолює він команду професіоналів -  людей Честі, Сильних, досвідчених, розсудливих, з незаплямованою репутацією. З нами погоджувалися, що тільки такі люди зможуть, професійно і без шкоди,   змінити життя простих жителів нашої країни на краще. Ми анонсували і рекомендували дивитися виступи нашого лідера по телебаченню, розповсюджували ці виступи  через Інтернет, на яких Ви,  Ігоре Петрович, спираючись на закон, і на те, що за Вами стоять професіонали партії «Сила і Честь» демонстрували свою перевагу над іншими кандидатами. І у нас разом все вийшло! Ми зробили майже неможливе, і домоглися дивного результату! І сталося це тому, що Ви, хоча і пішли на вибори як самовисуванець, були не один, з Вами була потужна сила, команда професіоналів - Політична Партія «Сила і Честь», яка вела за собою великі групи трудівників, активістів, волонтерів які нам повірили! Ви навіть не уявляєте, який обсяг роботи ми разом з ними виконали! Це прекрасні, чудові люди, і їм так само, як і нам не байдужа доля нашої країни.
На жаль, після закінчення виборів, від представників центрального виборчого штабу ми з великим подивом почули, що начебто на місцях ніхто нічого не робив, а результат був отриманий завдяки роботи центрального виборчого штабу! Ми вважаємо, що це було зроблено свідомо, для приниження ролі Партії «Сила і Честь», щоб знехтувати досягненнями партійців, які працювали  на місцях, активістів і чисельних волонтерів.
Так ось, про роботу центрального виборчого штабу в той період, хотілося б сказати окремо. Вам відомо, що ЦВК не зареєструвала величезну кількість Ваших довірених осіб на виборчих округах, і як наслідок партія не змогла делегувати членів ДВК, направити достатню кількість спостерігачів! Нам стало відомо, що керівництво центрального штабу доповіло Вам, що нібито так спрацювала ЦВК. Це неправда! Будь-який керівник обласного штабу скаже Вам, скільки разів ми повторно привозили, направляли, неодноразово заповнювали документи в центральний штаб для їх реєстрації, а вони їх просто втрачали!
На партійній конференції ми обрали обласні та міські виборчі штаби, затвердили їх на правлінні обласної організації, погодили з нашими кураторами - членами Політради Політичної Партії «Сила і Честь», своєчасно направили в центральний штаб і отримали підтвердження, що штаби затверджені. Почалась робота. Але, в ході виборчого процесу ми зіткнулися з тим, що від імені особисто деяких керівників центрального штабу в області стали з'являтися люди з сумнівними повноваженнями. Вони не були членами партії «Сила і Честь» і не мали до неї жодного відношення, але від імені одного з керівників центрального виборчого штабу самовільно проголошували себе керівниками виборчих штабів на місцях. Користі від них і псевдоштабів, звісно, не було, але шкоди було завдано величезної. Як приклад, такий псевдоштаб виник у нас у місті Кривий Ріг. Його горе-керівники, не погодившись співпрацювати з Криворізьким міським виборчим штабом партії «Сила і Честь», зайнявши деструктивну позицію, намагалися шкодити роботі наших партійців, про що ми неодноразово попереджали центральний штаб,    але там наше звернення свідомо ігнорували і надсилали напряму в псевдоштаб величезні тиражі агітаційної продукції, яка цими «діячами» просто складувалася і зовсім не розповсюджувалася. І це в той час, коли нам її   катастрофічно не вистачало! Волонтерські групи агітаторів просили у нашого і Криворізького міського штабів агітаційну продукцію, а нам нічого було їм давати для розповсюдження. Тільки за три тижні до виборів нам вдалося в цьому місті стабілізувати ситуацію. Не дивлячись на такі труднощі і перепони, ми, наші активісти і волонтери збирались разом цілими сім'ями, агітували з ранку і до пізньої ночі на прохідних заводів, на житлових масивах, ринках, зупинках транспорту, вокзалах і в будь-яких місцях, де тільки є скупчення людей і це не заборонено законом. Агітували Чесно, не виливаючи бруд на інших кандидатів. В цілому по області та в місті Кривий Ріг ми зуміли разом з Вами досягти гідного результату! Наша область посіла третє місце в країні за кількістю голосів. За Вас, шановний Ігоре Петровичу, на Дніпропетровщині проголосували 78 746 виборців! І це в регіоні де народилися і працювали високо рейтингові кандидати в президенти
Тимошенко Ю.В., Зеленський В.А. і Вілкул О.Ю.
Закінчилися президентські виборчі перегони, і ми з нашими однодумцями сподівалися, що на позачергових виборах народних депутатів України, коли Політична Партія «Сила і Честь» візьме участь у виборчому процесі, все зміниться на краще. Адже у нас вже є досвід. Є поважний пізнаваний в країні партійний лідер. Є згуртована дисциплінована партійна структура, сформована не за гроші, а за ідейним принцом. Ми сподівалися, що Політрадою Партії буде проведена робота над помилками, і як завжди, всі рішення будуть прийматися узгоджено, відповідно до Статуту Партії та Програми, а Політрада Партії буде активно залучена до роботи. Адже ж це вже партія іде на вибори, а не тільки ії лідер! Але не так сталося, як гадалося. Політрада Політичної Партії «Сила і Честь» не скликається, керівник центрального виборчого штабу призначається без обговорення і згоди партії, в самому штабі працюють не юристи і професіонали політтехнологи, а випадкові люди які активно блокують і дезорганізують роботу партійних організацій на місцях. Менше трьох тижнів до виборів, а уповноважені особи партії не призначені, як наслідок партія не приймає участі в формуванні ДВК, не може зареєструвати спостерігачів. Агітаційної продукції немає, документи які направляються до центрального штабу, як і раніше, губляться. Ще під час виборчої кампанії  Президента України на сайті Партії була можливість подати електронну заяву, щоб стати  кандидатами в члени Політичної Партії «Сила і Честь» або стати волонтерами. Ці списки повинні були направлятися на місця в обласні партійні організації ще на початку цього виборчого процесу, але й до сьогодні центральний штаб не може їх знайти! Нам телефонують люди, які розповідають, що заповнювали ці заяви два три місяці тому, і тільки завдяки їх дзвінкам ми знаходимо і залучаємо цих людей до співпраці. Але більша їх частина невідомо де! Під нашим керівництвом ці люди вже були б долучені до співпраці і вели агітаційну і іншу, так необхідну, партії роботу.
За останній час до нашої обласної організації вже тричі приїжджали представники центрального штабу. Мотиви їх приїзду нам абсолютно не зрозумілі. Цілі теж. Допомоги від них ніякої немає, та й чому вони нас можуть навчити якщо вони самі не працюють? Як тільки ми тимчасово зняли вивіску на будівлі штабу, для проходження процедури узгодження і узаконення згідно вимогам міської влади, відразу у нас гість із Києва, фотографує будівлю без вивіски. А довірені особи з сімнадцяти округів досі не приступають до роботи, так як не подані в ЦВК, при тому, що ще три тижні тому ми направили весь пакет документів до центрального штабу.
  Наша команда вже більше десяти років з Вами Ігоре Петровичу, а хто ці люди і що вони у нас хочуть знайти? Вони не є членами партії. Хто санкціонує ці приїзди? Може краще їм працювати на місцях і виконувати ті завдання, які вони своєчасно не виконують?
Після візитів представників центрального штабу, знову з'являються чергові фейкові   штаби. Знову якісь особи, які не мають до партії «Сила і Честь» жодного відношення, починають баламутити людей. Може центральний штаб не знає, що у виборах бере участь саме Політична Партія «Сила і Честь»? Може їм треба нагадати про це?  Чому деякі керівники центрального штабу дозволяють собі руйнувати налагоджену роботу вже діючих партійних штабів і направляють в обласні центри країни якихось випадкових людей з сумнівною репутацією, які жодного відношення не мають і не мали до партії «Сила і Честь»? Так і у нас на Дніпропетровщині з'явилася особистість з дуже сумнівною репутацією, заплямованою під час роботи з іншими політичними силами. У нас 17 округів. Двадцять міст! В кожному місті є члени партії і волонтери на яких ми опираємось. В цих містах сформовано і працюють вісім штабів! Кому потрібен цей хаос і руйнація? Про що думає цей горе керівник з центрального штабу який направляє таких людей по областям України і займається зривом виборчого процесу партії? Куди дивиться Політрада Партії? Згідно  ст.. 4.19 Статуту Партії саме Правління обласної організації: - організовує участь обласної організації у проведенні виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.
За яким принципом підбиралися відповідальні особи в самому центральний штаб Партії якщо вони не знають Статуту Партії? Крім того вони ж байдикують! Наш рейтинг падає, ми з місць вимагаємо активізувати роботу центрального штабу, з нас цього вимагають наші волонтери, а це віддані наші помічники! Але центральний штаб тільки знову втрачає документи і вводить Вас,  Ігоре Петровичу, в оману! Чи може це робиться свідомо?
І останнє. Ігоре Петровичу! Нам з Вами люди повірили. Повірили, що ми приведемо до Верховної Ради професіоналів! Розумних, здібних, вимогливих до себе і вірних народу України! А кого ми побачили в наших партійних списках і списках кандидатів в народні депутати України по мажоритарним округам? Де в ньому Політична Партія «Сила і Честь», яку ми всі разом будували, вірили в неї, ставили перед собою завдання і разом їх долали для того, щоб зробити життя людей кращим! Ви пам'ятаєте, Ігоре Петровичу, як ми довго шукали назву партії? Як одного разу подивившись фільм “Гладіатор”, саме Ви запропонували назвати партію їх девізом «Сила і Честь»? Як ми всі це підтримали і пишалися нашим ім'ям «СИЛА І ЧЕСТЬ»! Де ж наша Сила? У чому вона? А найголовніше, де Честь? Що нам на місцях говорити людям і як дивитися їм в очі? Кого ми ведемо в народні депутати? Що нам говорити про цих людей? Чому їх не було з нами рік, п'ять, десять років тому? Навіть на виборах Президента України де були ці люди? Правильно! Їх з нами не було! І голосували вони не за лідера нашої партії, а за своїх лідерів! Їм вони і будуть продовжувати служити! Де наші однопартійці? Чому мовчить Політрада Партії, Контрольно-ревізійна комісія Партії? Хто і коли затверджував цей список? Ми за нього не голосували!
Шановний Ігоре Петровичу! Зберіть Політраду Партії. Запросіть голів партійних осередків  з місць. Поговоримо відверто, Ви дізнаєтеся реальну ситуацію на місцях, ми чесно подивимося один одному в очі! Треба негайно зупинити руйнівну діяльність псевдо керівників штабів на місцях. Діяти згідно з Статутом Політичної Партії «Сила і Честь».
Дніпропетровська обласна партійна організація Політичної Партії «Сила і Честь» залишає за собою право відкликати свої голоси за список кандидатів в народні депутати, який  нам в повному обсязі на з'їзді Партії так і не представили, що є грубим порушенням Статуту Партії.

м. Дніпро, 01.07.2019 р.
За дорученням конференції
Дніпропетровської обласної організації
Політичної Партії «Сила і Честь»
голова правління Фастов В.М.

Електронна версія.
Оригінал листа з підписами та протокол
конференції Дніпропетровської обласної партійної
організації Політичної Партії «Сила і Честь»
направляється по пошті.